Ilija Alimpić / master učitelj

 

Sertifikovani Master učitelj

Stručnjaci su sve jasniji, ali i njihove studije o tome da je za uzrast do četvrtog razreda osnovne škole najpre važno da se dete bavi onim sportskim aktivnostima gde se prvenstveno razvijaju intelektualne veštine i kreativnost. To je i logično jer u tom dobu nije važna samo snaga ili brzina. Tada je bitno da se kod deteta podstakne ono za šta je on individualno predrodređen. Neko je vešt u igrama sa loptom, a neko u vežbama gde je važna spretnost. Možda neko voli penjanje ili naprosto vežbe gde su skokovi dominantni. Sve to interno dolazi od samog deteta jer on to može i on to voli. To je njegova motivacija, sloboda da razvija i druge stvari i na nama je da to podstaknemo, zar ne?

Naš program je interaktivan, kreativan, nesvakidašnji. Putem sportskih igara razvijamo asocijativne, motiričke i što je mnogo važno emocionalne veštine.

  • Učićemo decu tehnikama disanja. Izuzetno važno kao preduslov za dug trenažni rad ili brz oporavak koje ih u kasnijem sportskom dobu iščekuje.
  • Deca će raditi na vežbama sa akcentom na pravilno držanja tela. Osnova za kasniju fizičku dominaciju ili preventivu od povreda.
  • Svako će moći na sebi svojstven način da pokaže umeće, ono u čemu je dobar, da tako razvija kreativnost iznova i iznova. Veoma važno za brzo uklapanje u društvo.

Časovi traju 50 minuta, 8 puta mesečno. Deveti čas je upoznavanje sa drugim sportovima i veštinama (plivanje, stoni tenis, streljaštvo, streličarstvo, jahanje, klizanje, joga, ples i slično).

Prva dva časa su probna. Prijave na callto:+381613493232. Broj polaznika je ograničen.